maandag, 16 juli 2007 00:00

Petra Sluijter

Geschreven door Petra Sluijter

petra_sluijter.gif

JULI 2007

Bedankt  Jeannet voor de loopschoen, het is even schrikken maar ik ben zeer vereerd.

Hallo Thoffers,

Ga er maar voor zitten, het is een heel verhaal geworden. De meeste mensen die mij goed kennen, weten dat ik niet altijd kort van stof ben.

Ik ben Petra Sluijter en in 1963 geboren aan de Schie in Overschie. Maar een groot gedeelte van mijn jonge jeugd heb ik doorgebracht op de Afsluitdijk, Kornwerderzand. Alle seizoenen aan,  in en op het IJsselmeer gespeeld, gezwommen en geschaatst. Ik ging in Makkum naar school en werd dan gehaald en gebracht met de schoolbus.

Toen ik elf was zijn we met het gezin naar Pernis verhuisd. Dat was ineens een heel ander leven tussen de Nieuwe Waterweg, de containers, de raffinaderij en de grote stad. In die grote stad, Rotterdam, ben ik gaan werken bij toen nog de AMRO bank, aan de Coolsingel.

In die tijd, heel wat jaartjes geleden, ontmoette ik Peter een geboren en getogen Maaslander  tijdens het stappen. Samen zijn wij de trotse ouders van onze twee kanjers van zonen, Marco  en Robert.

Ik ben een aantal winters op zondagmorgen naar de AVW skitraining geweest en ik vond het al een hele prestatie als ik dan twee kilometer achter elkaar kon hardlopen. In februari 2002 startte er een groep bij Thof en ben ik daar ook maar eens gaan kijken en niet tot mijn spijt blijven hangen. Soms tot wel in de nachtelijke uurtjes en dan wordt er zelfs nog serieus gesproken over toptijden van weleer en of mogelijk in de toekomst.  Persoonlijk beleef ik vooral veel plezier aan het hardlopen. En alles wat daar verder bij Thof nog bij komt kijken. Met heel veel gezellige Thoffers zijn er dan de uitjes,zoals, Alpe ‘duez, trainingsweekend, Limburg, Linschoten, en natuurlijk de afterparty’s. En verder heb ik (nog) niet zoveel met tijden. Ik gebruik graag mijn “hardloop talent” in de voorbereiding én tijdens een estafetteloop waarvoor de opbrengst aan een goed doel, wat mij aanspreekt, wordt besteed. Zoals de Roparun in 2006(gefietst), Mappa Mondoloopjes, de IJsselmeerloop, oktober 2006 en Den Helder-Maastricht, maart 2007. En gelukkig zijn er nog meer Thoffers die dat leuk vinden en ontstaan er gezellige teams. En ja hoor…, we gaan in oktober wéér de IJsselmeerloop doen.

De triatlon is een nieuwe uitdaging voor mij, het gaat hier dan ook niet om tijden maar om het doen! De combinatie  van twee of drie sporten, run-bike-run en triatlon, geeft een nieuwe dimensie aan mijn sportcarrière als ik die zou hebben. Ik heb een aantal jaar aan spinning gedaan en dat komt me nu dan ook goed van pas. M’n eerste off road triatlon zit erop en  het smaakt naar meer!! Door de regen  was het een zwaar parcours geworden maar zonder kleerscheuren hebben we de finish gehaald , het was een super geweldige ervaring! Met we bedoel ik m’n maatjes en aan één van hen  geef ik de loopschoen door, Irene de Bloois hij is voor jouw veel succes!! 

Gelezen: 557 keer Laatst aangepast op woensdag, 26 maart 2014 17:33

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema