maandag, 25 september 2006 00:00

Rene Warnaar

Geschreven door Rene Warnaar

rene-warnaaar.jpgMet dank aan Jos van Leeuwen ga ik van start met de "Loopschoen".

 

Sporten is een onderdeel van jongs af aan geweest, voetbal was mijn passie en had het geluk zowel links- en rechtsbenig een aardig balletje kon raken,  AGOVV in Apeldoorn was de start van deze sport en later in 't westen Zwaluven (Vlaardingen) VFC en DVO, een seizoen van het toenmalige FC Nieuwland te Schiedam was echt een mooi voetbaljaar met een elftal waar goede spelers actief waren met overzicht en tactiek. Na dit glorieuze jaar heb ik besloten te stoppen hoe vreemd het ook klinkt. Naast de genoemde sport trainde ik fanatiek Tae Kwon Do en had daar echt plezier in totdat  er na een full-contact wedstrijd de "handschoenen"wel erg hard aan waren gekomen en bracht mij tot bezinning.

 

Hardlopen deed ik naast de voetbaltrainingen regelmatig in combinatie met wielrennen. Regelmatig wedstrijden van 10 km maximaal waren mijn favoriet en er ontstond een chemie, hardlopen voelde mentaal goed aan en het gevoel van een soort "in-trance" begon te ontstaan. (hardlopen in de bergen is echt mijn favoriet)

Na deze mentale ervaring ben ik de bibliotheek in gestapt en boeken gaan lezen, dit inspireerde mij enorm en er ging eigenlijk geen dag voorbij of me sloffen (lees: hardloopschoenen)gingen wel aan. Zo kwam ik in contact met Juriaan die medicijnen studeerde en tevens een zeer goede atleet was en is. Hij gaf mij het advies schema's te gaan volgen (die door hem werden gemaakt) anticiperend op mijn 1e marathon, een schema van snelheid, kracht en soms een lange duurloop.....tja....ook ik dacht: dit gaat 't niet worden, maar het tegendeel was waar. Het ging prima. Zo heb ik aardig wat marathons gelopen met als focus het individuele aspect. Op een gegeven moment ging dat toch wel vervelen en met dank aan mijn echtgenote Jolanda ben ik lid geworden van AV Fortuna, aangehaakt bij de lange afstand groep met Aad Bergsma  en later training gegeven, Jos en ondergetekende zijn oude bekenden van elkaar en de relaxte manier van lopen, variatie, praten, bakkie thee en de nuchterheid van Jos zijn voor mij altijd referentiepunten gebleven.

 

Studeren werd een x-aantal jaren nu even primair en het hardlopen werd dus secundair, maar het vloed kruipt daar waar.....................dus na een positieve afronding van de noodzakelijke studies kwam er weer wat meer tijd. THOF kwam in zicht en kon aanhaken met "wijlen" Bertus als leermeester, de bagage op loopgebied die Bertus had is niet te vertalen en ook door mij niet te evenaren, toch heb in de helaas te korte tijd veel van hem mogen leren. Momenteel is het de C-groep waar ik training aan geef op dinsdagavond, een gemêleerde groep waar genoeg potentieel aanwezig is, doorstroming naar de B-groep is echt binnen handbereik....maar dat is aan ieder zelf de keuze.

 

Privé is Jolanda mijn maatje, twee dochters 15 en 18 jaar en een viervoeter waar al heel wat km's mee zijn gelopen. Mijn geld verdien ik met collectieve zorgcontracten, zakelijke markt en het coachen van de junioren, zelfs daar moet je coachen!!! Ennuuuh vissen op roofvis is echt me nr. 1.

 Pfffffffffff teveel geschreven.

De loopschoen geef ik door aan:

Ellen Veldhoen.

Gelezen: 737 keer Laatst aangepast op maandag, 30 augustus 2010 12:24

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema