woensdag, 27 december 2006 00:00

Frans Plieger

Geschreven door Frans Plieger

frans-plieger.gifBeste Ellen,

hartelijk dank voor het compliment, dat je mij zo'n geweldige trainer vindt. Je had het wat mij betreft daar best bij kunnen laten en vervolgens je loopschoen in iemand anders schoenen mogen schuiven. Maar ja, aan de andere kant, je kan het  maar weer gehad hebben, iedereen komt een keer aan de beurt of je het nu leuk vindt of niet.

Even voorstellen: Frans Plieger, 49 jaar en getrouwd met Julie Louter, die ook in de C-groep loopt. We hebben samen twee kinderen; Tim (20) en Tamar (18). Beide kinderen zijn zeer fanatieke korfballers bij ODO en Julie en ik enthousiaste en trouwe supporters, die zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden vaak langs de lijn te vinden zijn. Dit tot groot verdriet van mijn vrienden, die korfballers maar .............. vinden!

Ik werk bij de Koninklijke Effatha Guyot Groep, een instelling die zorg en onderwijs biedt aan  mensen met een auditieve en/of communicatieve handicap. Mijn hoofdtaak is het leiding geven aan drie afdelingen, verspreid over het land. Mijn collega's op die locaties  ondersteunen en adviseren cliënten in het aanvragen van een indicatie voor AWBZ-zorg, voorwaar geen eenvoudige klus in onze bureaucratische maatschappij!

Tot mijn 38e jaar heb ik altijd gevolleybald. Via Tonegido in Voorburg, Flits in Papendrecht en Smash in Alblasserdam ben ik na mijn trouwen in 1982 bij MVC in Maassluis gaan spelen. In die periode heb ik Leo Kleijwegt leren kennen. Na vele jaren MVC hebben we ook nog jaren samen gespeeld bij UFO in Maasland en daar onze volleybalcarrières beëindigd. Na de volleybal heb ik ook nog één jaar gekorfbald bij ODO. In dat jaar werden we kampioen op het veld en in de zaal. Op dat hoogtepunt ook maar gelijk gestopt met korfballen, want beter kan natuurlijk niet meer en trouwens, ze hadden veel te veel heren. In dat jaar werd ik 39. Ondertussen ook Roel van Leeuwen leren kennen op een spelletjesavond met wat vrienden, iets wat we nog steeds maandelijks doen. Roel wilde de marathon van Rotterdam gaan lopen in het jaar dat hij 40 werd. Nu zijn Roel en ik van hetzelfde bouwjaar en ik, zonder sport op dat moment, wilde dat ook wel, lekker stoer een marathon lopen in het jaar dat je 40 wordt (ontkenning van het gegeven dat de aftakeling gaat beginnen (was bij Roel toen al aan de gang)) Samen op zoek gegaan naar trainingsschema's voor de marathon. In dat jaar hoorden we dat THOF een loopgroep wilde starten. Roel en ik zijn naar de sporthal gegaan en hebben informatie opgevraagd bij Ruud en Michel over Thof en of zij ook met een groep wilden gaan trainen voor de marathon. Dat was toen nog niet de opzet van Ruud en Michel en Michel adviseerde ons naar AVW in Maassluis te gaan, waar ze wel marathongroepen en trainingen organiseerden. Zo gezegd zo gedaan. De prestaties gingen met sprongen vooruit. Uiteindelijk hebben we niet samen onze eerste marathon gelopen, Roel liep twee weken voor de marathon van Rotterdam de Westland marathon en ik liep Rotterdam. Een geweldige ervaring en absoluut voor herhaling vatbaar. Vanaf dat moment helemaal gepakt door het lopen. Na vier jaar AVW uiteindelijk overgestapt naar Thof, waar Roel ondertussen ook al lid van was geworden. Ik loop nu al ruim 6 jaar met heel veel plezier bij Thof en het laatste jaar op de dinsdag als hulptrainer, samen met Rene Warnaar. Momenteel volgen Rene en ik op vrijdagavond een trainingscursus voor assistent trainer loopgroepen. Ik hoop op deze wijze een nog betere trainer te worden en nog lang mijn diensten aan te bieden aan de lopers van Thof, want jullie zijn echt allemaal een Thof-stel.

Tot slot aan mij de eer om de loopschoen door te schuiven. Ik doe dat aan Ineke Halve . Ineke succes en beschouw het als een compliment.

 

Frans

Gelezen: 595 keer Laatst aangepast op maandag, 30 augustus 2010 12:23

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema