maandag, 15 januari 2007 00:00

Leo Fransen

Geschreven door Leo Fransen
j0322632.gifMijn naam is Leo Fransen en ik heb de loopschoen van Ineke gekregen.

Ik ben 56 jaar, ben getrouwd met Elly en wij wonen gezellig samen in Maassluis. We hebben twee kinderen: een dochter van 29 en een zoon van 26. Ik werk als timmerman bij Jacco de Haas en dat deed ik al voordat hij de zaak overnam van zijn vader Koos, totaal nu al 33 jaar.

Hardlopen doe ik al zo'n 30 jaar. In de jaren '80 liep ik veel coopertesten (12 minuten) samen met mijn broers aan de Laan van Poot in Den Haag. Ik koop elk jaar het trimloopboekje en daar schrijf ik al mijn tijden in op. Nou dat is wel leuk om daar eens in terug te bladeren. Mijn pr's heb ik nu natuurlijk wel gehad (de 10 km in 38, de 15 km binnen het uur en de halve marathon in 1:25), hoewel ik heb twee jaar geleden de Rotterdam Marathon gelopen en dat was pas mijn eerste marathon dus liep ik toch nog een persoonlijk record: 3:57.

Oh ja ik heb ook nog een tweelingbroer die ook hardloopt. We worden nog al eens door elkaar gehaald want we lijken op elkaar. Hij werkt in Maasland als lasser bij HL-metaal (voorheen P. van Beurden) en loopt hard bij Olympus '70.

Ja we lopen wat af. Wie kent bijvoorbeeld de "Verdonkeremaanloop" (later Droomtijdloop) nog? Het laatste weekend van de zomertijd, als de klok weer teruggezet wordt, 's morgens om 02:00 uur starten. Het was 29 september 1985 en ik dacht: laat ik eens gek doen, ik doe mee. Kom je daar in Delft een uur voor de start, blijken er nog zo'n 800 andere gekken mee te doen. In 1986 en 1987 heb ik hem ook nog gelopen: de halve marathon ‘in een half uur'.

Sinds november 2003 ben ik lid van Thof en dat bevalt goed. Voorheen was ik nooit lid van een atletiekvereniging. Wel heb ik vroeger ook nog gevoetbald bij MSV '71 vanaf 1974 tot 1982. Ik was een matige voetballer en heb in het vierde en zevende elftal gespeeld - lager had je niet. 's Morgens om half tien voetballen, stond je daar te blauwbekken op het veld, kwam er weer eens geen scheidsrechter opdagen, kon je weer naar huis! Nee dan hardlopen: je kan gaan wanneer het je uitkomt en dat is wel zo fijn.

Ik geef de loopschoen door aan Margret Breeman die daar vast erg blij mee zal zijn.


Groetjes

Leo Fransen
Gelezen: 561 keer Laatst aangepast op maandag, 30 augustus 2010 12:23

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema