maandag, 19 februari 2007 00:00

Margret & Patricia

Geschreven door Margret & Patricia
margret_patricia_breeman.pngLeo, bedankt voor de loopschoen. Pas geleden dacht ik nog: wanneer zou ik de loopschoen krijgen???
 
 Ik ben Margret Breeman, 53 jaar en getrouwd met Peter. Sinds de zomer van 1989 wonen wij in Maasland.
 Wij hebben 2 dochters, Monique van 32 jaar en getrouwd met Peter, en Patricia (haar loopschoen staat hieronder geschreven) van 27 jaar en samenwonend met Peter. Ja, ja, de mannen zijn geselecteerd op hun voornaam.
 Ik werk sinds 7 jaar bij de gemeente Midden-Delfland op een zeer populaire afdeling, nl belastingen. Ik zorg ervoor dat de centjes binnenkomen. Hiervoor heb ik 14 jaar gewerkt bij een energiebedrijf.
 
 Lopen bij Thof doe ik al vanaf de oprichting. Begonnen in september 1995 als een cursus lopen voor 7 maanden inclusief een paars trainingspak,  onder de bezielende leiding van Michel de Maat, Ruud Muuren en Bertus Stigter. Na die 7 maanden vond iedereen die nog liep het zonde om te stoppen, dus werd besloten om een hardloopclub op te richten, Thof Running.
 
 In januari 1996 liep ik mijn 1e 10km bij de Biesheuvelloop. Na het trotseren van kou, veel sneeuw en de bezemfiets (die had nog meer last van de kou), kwam ik samen met mijn loopmaatje Rina binnen na 1.06 uur.
 Na deze 1e keer nog vele malen meegedaan met diverse lopen, o.a. de Radio Rijnmond loop, bruggenloop, stadionloop, Geul Techniekloop, Jan Olsthoorn loop, Kadeloop, Veluweloop.
 
 Mijn 1e halve marathon liep ik samen met Patricia in Linschoten op 19 december 1998. Een bijzondere dag want zij werd toen 19 jaar en dat is door Thof gevierd met een groot bord op het 19 km punt. Het weer was minder, 21 km lang regen, wind en sneeuw. Nou, dan is het een heel eind. Gelukkig stond Bertus bij 20 km, die heeft me door de laatste loodjes geholpen, zodat ik onder de finish doorging op 2.11 uur.
 Hierna nog 6x een halve gelopen maar vandaag de dag vind ik het wel welletjes. Ik loop weer in de D-groep, ik heb ook niet meer zoveel tijd om te trainen, want tegenwoordig zit ik bijna elk weekend in België, waar wij ons uitleven met het bouwen van een huis.
 
 Het lopen doe ik nog hoofdzakelijk om de conditie op peil te houden, de sociale contacten en de gezelligheid: Snelle tijden en wedstrijdjes is niet meer zo belangrijk. Het moet wel leuk blijven en dat is het nog steeds bij Thof. Nu geef ik het woord aan Patricia.
 
 Mijn moeder opperde het idee om "de Loopschoen" samen met mij te doen. Nou, bij deze:
  
 Ik ben Patricia Breeman, 27 jaar, verpleegkundige in het Reinier de Graaf Gasthuis en min of meer samenwonend met Peter. Ik ben geboren in Vlaardingen. Op mijn 9e zijn wij in Maasland komen wonen. Wat was dat even wennen zeg! Echt een dorp! Iedereen kent iedereen. Een aantal jaren geleden heb ik het "stille"Maasland dan ook weer ingeruild voor de "grote stad" Vlaardingen.
 Ik ben bij Thof gekomen dankzij mijn moeder. Zij liep vanaf het begin al hard bij Thof en vroeg zich af of dit niet iets voor mij zou zijn. Ik ben toen het jaar daarop in het voorjaar begonnen. De eerste keer met Bertus mee naar de Broekpolder. Goh, wat was dat ver! Ik kan het me nog goed herinneren. Dat is nu inmiddels zo 'n 11 jaar geleden. Ik was toen een van de jongsten op de vereniging. In ieder geval een van de weinigen van mijn leeftijdsgenoten die het zo lang heeft volgehouden!  
 Ik heb bijna mijn gehele hardloopcarriere in de B-groep gelopen. Liep regelmatig een halve marathon en heb zelfs op 04-04-'04 mijn eerste marathon gelopen in Rotterdam, in 4 uur en 4 minuten. De marathon lopen was voor mij een hele bijzondere ervaring, maar vooral ook erg ver. Toch zei ik niet meteen:"dit nooit meer!". Ik weet nu dat deze marathon voor mij de eerste en tevens de laatste is geweest.
 In augustus 2005 heb ik namelijk een blessure gekregen aan mijn rug. Na maanden fysiotherapie en verplichte fitness (ik vind er echt niets aan, maar het moet) leek het even de goede kant op te gaan. Ik liep zo nu en dan weer bij Thof. Maar na enige tijd nam mijn blessure weer toe. Mijn fysiotherapeut heeft mij eind 2006 aangeraden om helemaal met hardlopen te stoppen, omdat dit mijn klachten steeds weer verergerd. Ik heb hier zelf veel moeite mee, omdat ik altijd met veel plezier heb gelopen bij Thof. Dennis (werkt bij mijn fysiotherapeut) adviseerde mij dan ook om eerst te kijken hoe het zou gaan als ik 5 minuten per keer zou gaan hardlopen en dit dan langzaam zou gaan uitbreiden. Bij 5 minuten hardlopen heb ik nauwelijks tot geen klachten. Maar als ik 10 minuten hardgelopen heb, op een langzaam tempo, ervaar ik de volgende dag veel pijnklachten. Ik moet nu dus maar serieus gaan nadenken of ik Thof voorgoed gedag ga zeggen. Waarschijnlijk is dit wel de beste beslissing, maar leuk vind ik het allerminst. We zullen zien.   
 
 Wij geven de loopschoen door aan Désirée Moscou
Gelezen: 560 keer Laatst aangepast op maandag, 30 augustus 2010 12:21

Volgende trainingen

Bestuur 14 maart: trainingen zijn de komende tijd afgelast.


Bekijk het schema