dinsdag, 13 juli 2021 20:21

Eerste MP Loop van Thof Running smaakt naar meer

Geschreven door CC

Zondag 11 juli was er een primeur bij Thof Running. De populaire hardloopvereniging uit Maasland organiseerde voor het eerst in haar 26-jarig bestaan de zogeheten MP Loop.

MP staat voor Monsieur Paul, de bekende Maassluise brasserie, tevens finishplaats van de hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer. Maar “Paul” kan ook staan voor Paul de Koning, de initiator/organisator van de MP Loop. Hoe dan ook, om 10 uur stonden zo’n 20 Thof-atleten zondagochtend klaar om deel te nemen aan het hardloop- en wandelevenement. Na een rondje door het Maaslandse Bos, gevolg door een mooie route door de Maaslandse Commandeurspolder, was het na zo’n 6 kilometer vanaf het bruggetje bij het Bommeer in één rechte lijn langs de Trekvliet en Noordvliet richting finish in Maassluis.

Na een spannende strijd tussen Jacob Anema en Fred Louter, trok Fred in de laatste kilometer uiteindelijk nog aan het langste eind bij de wedstrijd over 10 kilometer. Bij de vrouwen ging de winst op dezelfde afstand naar de steeds sterker lopende Linda van Leeuwen. Bij de wedstrijd over 5 kilometer bleek Marco van den Beukel de snelste, kort daarna gevolgd door (zijn partner) Marian Strik. Na afloop van de wedstrijd was er voor iedere deelnemer een kopje koffie of thee, afgewisseld met een heerlijke punt appelgebak met slagroom. Zowel de MP Loop als het gebak smaakte volgens iedereen naar meer.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!

mp start

MP loop polder

mp loop finish

mp finish joyce

Gelezen: 55 keer Laatst aangepast op dinsdag, 13 juli 2021 20:28

We mogen weer!

We hopen jullie weer te verwelkomen op de trainingen. Uiteraard met inachtneming van de geldende Corona-regels.


Bekijk het schema